Friday, May 20, 2011

Alhamdulillah~

بسم الله الرحمن الرحيم

1st saya ingin mengucapkan Alhamdulillah dan bersyukur sangat2 kepada Sang Pencipta kerana telah memberi aku hasil apa yang aku telah usahakan... kalau itu usahanya begitulah hasilnya... ;) walaupun result aku tak secanggih dan semoden kawan2 aku especially Ana Farha & NuMeeQah hehehe tetapi aku cukup gembira sebab aku tahu dimana tahap aku...
Bak kate Amer "Setelah berusaha dan berdoa bersungguh-sungguh maka janganlah kita lupa untuk bertawakkal kepada Allah SWT. Tawakkal kepada Allah ialah keyakinan bahawa setiap apa yang diterima di dunia ini,segala-galanya adalah daripada Allah. Ia akan memberi ketenangan kepada jiwa kita. Natijahnya, kita tidak akan kecewa walaupun kadangkala pulangan yang kita harapkan tidak berapa berjaya."


Harap suatu hari ia akan menjadi kenyataan seperti ini InsyaAllah
Amiiinn
2nd aku juga ingin ucapkan terima kasih kepada Umi & Ayah yang selama ini mendoakan anakmu ini sejahtera dan berjaya dalam hidup! Sanggup berpuasa untuk anakmu ini dan macam2 lagi ;) InsyaAllah anakmu ini akan terus sukses, berjaya dan tidak akan lupa pengorbanan kalian,,, saya akan menjaga keluarga saya ini sampai saya menghembuskan nafas terakhir...


3rd tidak lupa juga kepada ahli Keluargaku Permataku iaitu maktuabak, makcik, pakcik, sepupu, sedara kerana sudi mendoakan kejayaan saya,,, terima kasih saya ucapkan tak terhingga!


Pn Zabariah (Biologi) Pesanan yang paling aku ingat!
Jadilah manusia dan jage diri elok2

Cik Azrul (Matematik) paling sporting
Memahami jiwa remaja seperti kita,,,hehehe

Ms Ummi Kalthum (English) adalah ibu kami kat sana.
Sangat psycho dan kelakar! 

Pn Adzliena (Kimia) seakan2 anak dara lagi,,,kehkehkeh

4th kepada guru2 dan pensyarah2 yang sanggup bertungkus lumus meninggalkan kerja dan makan serta anak di rumah kerana rasa tanggungjawab anda kepada saya untuk mengajar saya! Kamu semua walaupun penat tetap mengajar saya,,,sangat terharu... Saya akan ingat pesanan semua guru dan pensyarah lagi2 pensyarah kesayangan saya(nak jugak, hahaha)


Hadiah aku untuk korang!
5th terima kasih jugak kepada sahabat2 aku yang support dari belakang dan mengajar bagai nak rak kasi aku paham,,,hehehe I really appreciate it ^^ especially Su, Dean, Epul! Tak lupa gak yang lain Bad, Apiz, Jaz, Chun Wei, Saleh, Ijat, Acap, Ranggi, Zai, budak2 kuliah Amir, Pokjak, Azani dan lain2 lagi... Haa tak lupa gak budak2 kelas aku juga! Haaa sori sebab aku tak menjalankan tugas sebagai ketua KUMBE mate,,, errr sebab aku tak layak(ade ke patot mate,dah aku lemah mate) Juga Exclassmate yang belajar bersama2 Jiha dan Shahzrin ;)

Study Group with Jiha n Shahzrin



*Haa mesti ingat result aku gempak kan,,,,takde maknenya! Aku rasa menyesal gak kenapa sem1 aku tak study betol2,,, tengok PNGK aku... Just OK! tapi aku tahu semua yang berlaku ada hikmahnya,,, kalau tak mesti aku lalai masa sem2,,, hasilnya Alhamdulillah sem2 more better than sem1...semua dengan izin Allah,,, kalau takde Su, Dean & Epul aku mesti kecewa tengok result aku! Terima kasih ya Allah memberi saya sahabat seperti mereka ^^

*Ok sekarang aku tak tahu UPU camne... Veterinar kat UPM da tak boleh sebab tak cukup syarat,,,sangat sedih ;( yang sekarang tinggal Veterinar kat UMK,,, wahaha jauh tapi kalau rezeki aku ditakdirkan di sana,,, InsyaAllah aku akan melakukan yang terbaik untuk mencapai cita2 ku,,,huhuhu dan aku buat backup gak pilihan kedua kat UPM (universiti impian aku) ambek bachelor sains penternakan... kira senang citer semua pilihan aku berkenaan dengan haiwan ^^

*Hahaha ni moment yang kelakar masa tunggu result klua,,,kat Facebook semue dah kecoh2,,, ye la kata kol 10 then tukar plak kol 12,,,last2 tak boleh jugak bukak,,, macam2 status aku bace wat aku gelak,,,hahaha serius kelakar! Lagi2 si Admin KMM punya,,, bengong hohoho~




*Sesape yang baca ni,,, mintak tolong doakan saya dapat kos yang terbaek ye,,, InsyaAllah saya juga akan mendoakan untuk anda ;)


6 comments:

Ana Farha said...

ea muez! ape maksud kau 'result tak secanggih dan semoden'?? haha..
result aku tak ok kottt~ ;p
nway, congratz utk kau. dpt 4 flat kan?? ^_^

.f.n.a. said...

takdir dan aturan Allah sangat indah.insyaAllah,Dia telah menyediakan jalan dan pilihan yg terbaik untuk kita :)

muezz@blaz said...

;)

NuMeeQah said...

owh!!kebanggaan ckit.ada nama aku disitu hehehe gudluck!!!

Nora Goes Gaga said...

ko mesti boleh muez...aku tahu....bersama-samalah kita mengejar impian....woots woots...^^

muezz@blaz said...

@NuMeeQah - haha bg aku tips cket ea,,,hahaha

@Nora - insyaAllah,,ko pun sme.. woot wootz hahaha