Sunday, February 6, 2011

Perubahan Matrikulasi...?

 بسم الله الرحمن الرحيم



Perubahan sistem pembelajaran Matrikulasi bagi sesi 2011/2012 dimana tiada lagi jurusan sains hayat dan sains fizikal diwajibkan mengambil 4 subjek teras Kimia, Matematik, Biologi dan Fizik. Kepada pelajar yang tidak berminat Fizik akan digantikan Biologi dengan Sains Komputer. Diingatkan Sains Komputer termasuk dalam pointer. Tempoh belajar adalah 3 sem bersamaan satu tahun setengah. Harap Maklum.

*Aku dah lah tak minat Fizik,,,hu~ selamat lah aku dah lepas dan lahir pada 1992,,,hahahha kalau tak aniaya aku  wooo... Tapi serius kesian r kat mereka yang terlibat dengan benda camni,,,huhuhu takpe r,,,siapa2 yang terkena tu,,,i wish u all may get succees OK!

12 comments:

Budak Kecik said...

fuhh.kesian junior aq...
tapi chilled k...
think positive walaupun mmg berat nak terimanya...
pe pon have fun bila masok mtrx...

Budak Kecik said...

pada junior-junior tu..
chilled k..
korang istimewa..sbb 2 blaja dua-dua...
have fun study kat mtrx

ieda said...

mcm mane blaja sc komp 2???
law sy x nk blaja fzk boley tkar???

NUR FAKHIRAH QURRATU'AIN ZUHAIDI said...

modul 1-fz,kimia,bio,maths
modul 2-fz,kimia,mats,sains komp
modul 3-kima,bio,maths,sains komp

muhammad al fikhri said...

btul ke ni,,asl surat twaran yg aq dpat 2semester je...

muezz@blaz said...

al fikhri: owh ye ke,,xtau la plak sbb info ni staff matriks yg bagi,,,ape2 pn pensyarah2 kt sne mmg ckap 3 sem...

muhammad al fikhri said...

owh ye ke,,,malang nye lh hai klw 3sem,,kmm yer?ok ta?

muezz@blaz said...

owh KMM ok,,sbb lau dibandingkn ngan matriks len spt p.png,perlis n mne lg ek yg ad wat lawatan aritu(sebab bukn ak yg g) dyowang kte KMM ttap terbaek even ktorag ckp buruk la ap lah KMM ni tp still rse best...sbb library ktowang ad tmpat study kt lua,,tmpat ltak beg kt dlm...then sne xpanas sgt sbb ad pokok bsar,,,bnyak pokok,,,kre ok r,,,ntah ssh nk xplain,,,kne pegi sndri... dpat matrik mne?

Anonymous said...

ehh ta phm ouh kaw tulis . wajib 4 , (kimia, bio, fzik, m3) ?

tp kate ade modul .

mcm ak tanak bio , so bole amek modl 2 ?

muezz@blaz said...

Anonymous :aah boleh,,,lau tak pham g lmn web ni...

http://www.moe.gov.my/bmkpm/index.php/program-matrikulasi/45/303-matrik-2011-2012

muhammad al fikhri said...

kmm ade fifi tak?haha

muezz@blaz said...

fifi? wifi? baru ade,,,tp bnyk problem r,,,hahaha