Saturday, February 5, 2011

Pelik ke...?!

بسم الله الرحمن الرحيم
Apa yang pelik sangat kalau seorang remaja meminati *kartun/anime/animasi?(Kartun disini bukanlah kartun budak kecik seperti wonderpet dll.) Hmmm fikirkan... Melalui pemerhatian aku,,,memang kita semasa kanak2 sangat suka menonton rancangan kartun,,,tapi bila sudah meningkat usia,,,hanya lelaki yang teruskan minat tu tapi tak semua lah...Ok tengok situasi lain jugak,,,kalau dulu kita semua suka main permainan/patung, tapi bila usia meningkat hanya lelaki je yang teruskan minat mereka,buat koleksi permainan,,,tapi tak semua lah. Apa pendapat korang dengan perkara ini...? Adakah lelaki ini tidak matang...? Hmmm fikirkan lagi.....



OK lah pada aku bukanlah lelaki tu tak matang tapi itu adalah hobi kan,,,mengenai kita tengok kartun,,,pada aku kartun animasi seperti Megamind,Despicable Me dll tu pada korang sesuai ke untuk kanak2...kebanyakan kartun sebenarnya untuk orang yang berfikir,,,contoh lain adalah Karmen Rider,Power Ranger,Ultraman dll. sesuai ke budak2 tengok cerita ney? Banyak aksi2 yang mereka tiru dan akan membuat mereka terpesong pun ada...Kalau anime,hmmm anime seperti Naruto,Dragon Ball,detective Conan dll. ada jugak selit benda2 tak senonoh gak kan...

Aku cerita benda ney sebab aku tak puas hati kalau aku tengok kartun,,,orang akan cakap apalah macam budak kecik,cerita budak tak sunat dan macam2 lagi,,,ingat dyowang tu dah matang sangat?! hahahaha dan yang paling utama semua kartun/anime/animasi ada moral value nya.....

3 comments:

syafiqah; said...

heeeee.
muez.anda tak pelik pun
stp org ade minat kan?

muezz@blaz said...

;-)

Anonymous said...

btul2..xplek pun mnat anime ni..marah jgak klu org kte mnat anime cm bdak2..lgi2 klu yg mnat anime tu girl:'(