Wednesday, September 30, 2015

Muezz Dalam Dunia Hedgehog


 بسم الله الرحمن الرحيم

Kali ini aku akan satukan semua cerita tentang Hedgehog aku dalam satu entri sebab entri lama tak mendatangkan manfaat sebagai penulis blog haha Kalau baca balik entri dulu, hmmm kelakar sangat!

Sebenarnya dah lama aku minat pada Hedgehog. Kebanyakkan ibubapa tak benarkan anak mereka membela haiwan peliharaan sewaktu muda lebih-lebih lagi haiwan eksotik. Disebabkan minat yang mendalam, aku selalu buat kajian membaca dalam internet tentang Hedgehog. Lepastu aku akan tunjuk pada ibubapa aku pasal semua itu hehehe

Aku mula berjinak dengan mudah.my disebabkan untuk membeli haiwan peliharaan. Selagi tak jumpa yang murah dan sesuai, akan buka laman sesawang itu setiap hari hehe Maka dengan izin Allah pada 3/7/2009 aku 'deal' dengan mamat India untuk beli sepasang Hedgehog Salt & Pepper.

Pada 5/7/2009 Alhamdulillah 'cash on delivery' Hedgehog berjalan lancar dibantu

Thursday, September 10, 2015

Permulaan Kiara Dengan Pasangannya

 بسم الله الرحمن الرحيم



Kalau sebelum ni Kiara duduk dengan aku kat rumah headquarters CP Broga, ibubapa aku takde situ so semuanya berjalan lancar je lah bela Kiara nih. Tiba masanya aku balik ke rumah sebab praktikal dah habis. Semua terkejut sebab aku bawa balik kucing haha... Mulanya semua tak setuju, banyak je komplen sana sini. Makin lama dah ok dah... heeee

Apa yang aku perhatikan Kiara ni memang penakut lah. Tak tahu la mungkin sebab

Sunday, September 6, 2015

Pets Jambori Day

بسم الله الرحمن الرحيم



Aku sangat teruja apabila Arep Ahmad membuat keputusan untuk pergi ke Pets Jambori Day walaupun tak ramai geng dari Johor nak turut serta. Kami merancang nak pergi ke sana hanya menggunakan kenderaan awam je. Alhamdulillah nak pergi ke Gombak Horse Riding Club(GHRC) tu mudah, dari LRT Gombak pastu boleh naik bas. Sungguh berbaloi dan jimat! Sebenarnya aku terasa teruja nak pergi sebab dah lama