Friday, November 11, 2011

Happy Kembali

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah... selepas aku tensyen², fed up dengan perangai orang sekeliling, sekarang aku kembali dengan hati yang ceria, tapi muka still yang sama, ahahaha

Thanks jugak la kat Muaz sebab walaupun komen kau pada mulanya menyakitkan hati! ia membuatkan aku tersenyum,,,,haha its very funny bila bergadoh komen dengan kau! 

Thanks kepada kepada Bad sebab calming down aku,,,huhu maaflah aku memang orang yang beremosi sebenarnya,,, sebab tu korang takkan pernah tengok aku bergadoh dengan orang sebab aku tak sanggup memalukan diri aku dengan emo aku tu,,, errrr harap sangat Ya Allah benda tu tak berlaku kat aku,,,

Dan yang lain² tu pun sama la eh,,, syukran! Takde sape tahu sebenarnya apa yang terjadi kat aku,,,haha

Actually sebenarnya hanya dengan mengingati Allah sahaja lah hati kita akan tenang,,, ingatlah Allah sentiasa, berzikir, kita manusia sekarang ni dengar lagu hiburan, hafal lagu sanggup sambil berjalan, waktu bosan tapi zikir? hmmm cuba ingat balik ada tak kita buat semalam? malam tadi? hmmmm muhasabah diri kita...

"(Iaitu) orang-orang yang beriman dan tenang tenteram hati mereka dengan zikrullah". Ketahuilah dengan 'zikrullah' itu, tenang tenteramlah hati manusia. 
(Ar-Ra'd 13:28)­ ­

Lepas ni aku rasa macam nak mengubah diri aku lebih baik dari sebelum ni... tapi sangat susah kerana perlu bertarung dengan hawa nafsu sendiri,,,, hu~~ jadikanlah aku orang yang beriman Ya Allah... sekarang mungkin aku orang kafir, mungkin juga orang fasik dan mungkin juga aku orang yang syirik...

Ya Allah...ampunkanlah hamba mu ini keran tunduk sangat ngan hawa nafsu, melebihi arahan nafsu dari arahan mu Ya Allah.... :(

Ketahuilah manusia sekarang banyak bertuhankan nafsu dan mensyirikkan Allah... >.<




3 comments:

Ana Farha said...

muaz yg senget. :P
nway, yes! that's so true.
hanya dgn mengingati Allah hati akan jadi tenang. ^^

kaKtuS.. said...

cool bebeh . hihi..
amik wduk, insyaAllah, awak akn tenang jek :)

muezz@blaz said...

@fana : haha, ingt 1st ko tulis aku yg senget,,,rpenya si Muaz tu,,, haih susah nme nk dkat sme...

@kaktus : yup insyaAllah,,, ^^