Saturday, August 25, 2012

Konvoi Raya Meriahnye Pun!

بسم الله الرحمن الرحيم


Alhamdulillah dapat juga konvoi untuk tahun ni setelah sekian lama... sebenarnya tahun lepas je tak dapat join! Mungkin sebab lama tak jumpa, tu yang rasa macam lama sangat,,,,,hehe Konvoi sebelum ni, aku dan Amin yang akan jadi Leader. Nak jadi Leader ni memang sentiasa menguji kesabaran...huhu Tapi sejak tahun lepas, aku tak buat apa-apa pun sebab malas dah,,,hehe tu pasal aku tak dapat join... lagipun busy sebab masa tu nak masuk UPM...

Saturday, August 18, 2012

Antara Kad Raya dan Rendang Arnab

بسم الله الرحمن الرحيم

Tahun ni dapat kad raya satu jerk,,,haha dari Tajul aka Saifuddin. Aku tak mengharap pun nak dapat banyak sebab aku pun bukan hantar kad raya kat orang... tapi mungkin tahun depan insyaAllah nak cuba sebab tetiba rasa kad raya ni macam bernilai kan? sebab dek telan zaman, sekarang semua guna e-Kad Raya.... kat Facebook berlambak aku tengok... yang kreatif dan ucapan yang puitis tu memang terbaik... tak lupa jugak yang membuat video wish... haha ni aku tak

Friday, August 17, 2012

Inspirasiku...


بسم الله الرحمن الرحيم

Kali ni aku nak kongsi plak orang yang menjadi inpirasi dalam bab membaca al-Quran kepada aku... Dialah Muhammad Taha al-Junayd...




Kenal tak siapa? Dia ni kira low profile dan tidak terkenal sebab aku cari kat internet takde pun... Tengok video dia macam berumur budak lagi dalam lingkungan 13-15 tahun kowt,,, Tadi tetiba dengar lah bacaan beliau ni, surah al-Mulk... ya Allah terus teringat..... Alhamdulillah aku diperkenalkan benda-benda camni sewaktu dulu...huhu (zaman matrikulasi)

Aku kenal beliau sebab satu hari tu, aku keluar dari surau nak pergi kelas,,, tiba-