Sunday, June 24, 2012

Ceciter 23 Jun dan Last Exam

بسم الله الرحمن الرحيم

Hari ni 23 Jun 2012 berlangsungnya 17th Super Mega Gathering Pets anjuran Pets Parrot Club Malaysia dan We Love Animals serta group-group haiwan yang lain turut memeriahkan dan memajukan kali ini. Dan hari ini juga adalah last paper exam aku Biochemistry. Alhamdulillah dengan berkat doa, aku langsung tak teringat hari ni ada event pets tu.... mungkin Allah nak suruh aku fokus pada exam ni. Alhamdulillah jugak aku boleh dikatakan dapat jawab kalau nak bandingkan dengan paper Anatomi dan Fisiologi Haiwan Domestik serta Perakaunan...haha 

Lepas habes exam, terus hantar motor aku ke rumah Fitri seperti yang dirancang sebelum ni, nak tumpang simpankan motor...huhu tapi sebenarnya memang dah rancang dak-dak laki nak ambik gambar muka-muka happy lepas abes exam guna kamera DSLR tapi malangnya tidak dibawa.... so terus gerak ke

Wednesday, June 20, 2012

Perlukan Blog lagi?

بسم الله الرحمن الرحيم

Aku sebenarnya mengalami kekeliruan dan kecaluran otak sebab blog ni macam dah terover plak. Over dari segi apa? hahaha ye laa semua benda nak masuk sini...huhu pasal pets, pasal kehidupan, pasal ilmiah...huhu aku pun tak tahu nak buat camne dah.... terfikir nak buat Blog untuk Ferret aku, menceritakan kehidupan mereka,,,, tapi ermmmm entah la,,, masalahnya perlu ke? huhu Sebab aku dah ada 3 blog, nak tambah lagi satu? errrr

Ketiga-tiga blog aku sekarang ni kalau korang mengikuti dan membezakan,

Hedgehog Masuk Exam

بسم الله الرحمن الرحيم

OK, tadi baru lepas jawab soklan Writing General,,,haha lawak giler aku baca soklan dia tadi,,, pasal Hedgehog,,, hehe terasa nak kongsi plak,,, citer dongeng sikit :

Sunday, June 17, 2012

Cerita Pasal Jodoh

بسم الله الرحمن الرحيم

Memang betul jodoh kita dah ditentukan sejak kecil lagi,,, ditentukan oleh Allah s.w.t. Tapi kenapa kita kena berusaha juga untuk dapatkan jodoh? Kenapa kita perlu berdoa jugak? Haaa ni sama jugak konspenya rezeki yang Allah dah tetapkan juga kematian kita... Kenapa kita perlu berdoa? Sebab.... sebab kita kan tak tahu rezeki tu camne, bila, jodoh kita sape dan macamne.... sebab tu kita perlu berdoa.... Allah kan suka hambanya meminta dan merintih kepada-Nya... So jangan la malas untuk berdoa ;-)

Berkenaan jodoh... nak kongsi sikit yang terjadi pada sahabat aku ni... aku mudahkan nama lelaki ni Bin dan perempuan ni Binti,,,hehe sahabat aku ni si Bin manakala si Binti ni aku kenal disebabkan si Bin ni,,,hehe