Monday, May 28, 2012

Zaman Ikan Saya

بسم الله الرحمن الرحيم

Teringin rasanya aku kembali ke zaman ikan aku...hehe dulu kecik-kecik kalau nak bela haiwan, ikan je lah yang mampu,,,huhu ikan laga, ikan guppy dan lain-lain lagi...


1st time aku bela adalah ikan Flower Horn,,, ikan ni bela sebab makcik bagi dengan akuarium sekali,,,hehe masa tu kan tengah popular so memang ramai lah yang bela,,,hehe lepastu mati.... tak ingat bela berapa lama... lepastu akuarium tu

Monday, May 21, 2012

Jadi Fasilitator Untuk Darjah 6

بسم الله الرحمن الرحيم

Barisan Tenaga Fasilitator, Guru dan Pelajar Darjah 6
Klik gambar untuk lebih jelas

Alhamdulillah aku dapat merasa menjaga budak-budak sekolah darjah 6. Baru la aku tahu nak jadi cikgu sekolah rendah pun bukannya senang dan bukan mudah. Pada mulanya group Baksis 15 aku nak buat projek Mega bercirikan haiwan dan sukarelawan,,, nak pergi zoo negara tapi memandangkan dalam group tu hanya la aku yang tergila-gilakan haiwan ni,,,hahaha aku sorang je Fakulti Pertanian.... aku pilih group Baksis 15 sebab aku yakin mesti ada kelainannya....ececeh...haha faktor utama sebab taknak group dengan orang kenal lagi-lagi classmate, bukan berlagak tapi aku nak uji diri aku,,,ececehhhh hahaha hasil dia sangat memuaskan! Pertama aku dapat jadi low profile, kerja yang banyak tak diserahkan kepada aku, aku biasa-biasa je... kawan dengan semua orang pun biasa-biasa je... takde cakap belakang...hehehe

Di akhir perbincangan kami, kami ingin membuat program motivasi untuk

Friday, May 11, 2012

Sombongnya Aku

بسم الله الرحمن الرحيم

Ramai orang yang dah berkawan dengan aku, mereka akan cakap : aku tak suka mula-mula jumpa kau, sombong giler... 

Ya,,, aku dah dengar banyak kali,,,,hahaha but in the end aku jadi kawan korang gak,,,,haha.... gini citer sebenarnya,,, aku disalah tafsir pada permulaan perjumpaan,,, biasa la, pandangan pertama juga mempengaruhi langkah seterusnya...

Kelemahan yang ada pada diriku yang membuatkan ikatan persahabatan susah nak terbentuk adalah muka aku yang tak reti senyum... ermmm entah la,,, camne nak senyum ek? aku tau senyum tapi senyum tu susah untuk berada di situasi yang

Tuesday, May 8, 2012

Not in Mood (1st time)

بسم الله الرحمن الرحيم

Seminggu dua ni agak kelam kabut aku dibuatnya dan terasa busy nya,,,hoho sampai tak makan, tak tidur tengahari,,, aku sedar semua tu tak elok tapi nak buat camne,,, agaknya tu penyebab stress kerana hormon tak stabil,,,huhu

Dengan handphone buat hal, masalah itu masalah ini... huhu aku hampir nak tinggal je benda tu semua nak duduk bilik tidor,,,haha tensyen! Dan ini kali pertama aku rasa perasaan yang camni,,,, tak boleh nak describe camne perasaan tu... 1st time rasa camni,,, yang berlalu biar berlalu...huhu

Masuk exam akaun, serius aku tak paham apa yang dia tanya,,, rasa macam nak

Thursday, May 3, 2012

15th Gathering Parrot Club Malaysia & Others

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah event kali ni berjaya dengan lancarnya... event dari PPCB(Pets Parrot Club Malaysia) hasil kerjasama dengan group WLA(We Love Animals) sebagai pembantu kedua,,,, sangat tak sangka tetiba group kitaorang diberi tugas seperti buat banner, aktiviti serta permainan,,,, hmmm padahal group cikai-cikai je,,,hahaha event kali ni menjanjikan hidangan daging burung unta bakar!!!! Jom kta tengok gambar...hehe