Wednesday, February 29, 2012

Kesimpulanya....

بسم الله الرحمن الرحيم


Hahaha ini pasal insiden yang berlaku kalau aku bawak adik aku yang kecik... Orang tanya anak ker? Benci!!! hahaha muka aku dah tak secomel dulu ;-) *perasan*

Muka bapak aku lagi muda kowt...? Ape dah jadi ngan saye ney...?! Hmmm bersyukur apa yang kau ade ;-)
hehehe Alhamdulillah.... tak kesah lar kan,,, yang penting I enjoyed my life~
*tu pasal dak2 kelas panggil aku abuya...

Tapi tau tak kenapa jadi cam gitu...? sebab muka aku selalu ketat... -.-'
Kurang senyum dan plastik,,,kehkehkeh





















































































Kesimpulannya :-

Senyumlah selalu, smile alwayz~
Senyum tak perlu kata apa...


Kalau tak anda jadi macam saya ;-)
Nak....?


Tuesday, February 28, 2012

Happy Birthday Epul

بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Hari Lahir Mohd Saiful Sairon.... anda sekarang sudah pun mencapai usia yang ke 20 tahun... wah dah besar da,,, kehkehkeh... Semoga kau sentiasa berada dalam rahmat dan keredhaanNya... Semoga murah rezeki dan dipanjangkan umur dipenuhi dengan keimanan... ;-) Semoga sukses selalu walau apa jua bidang yang kau ceburi... haha tak dapat lah kita satu rumah sebab universiti lain... kalau tak boleh aku prank kau,,,haha gurau je...


Takde hadiah tapi cukup kowt dengan ucapan ni saje,,,hehehe sori ea selama ney,,, sebab kau sampai tertido membazir masa tunggu aku kat bilik aku yang selesa tu,,,haha dan apa jua kesalahan,,, dan tunjuk ajar kau kat aku dan memberi keyakinan kat aku,,,terima kasih sesangat! huhuhuh jangan lupa kawan kau yang bernama Muezzudin ni,,, ^^


Sunday, February 26, 2012

Cerita Sahabat Untuk Dikongsi

بسم الله الرحمن الرحيم

Kali ni nak citer sikit cerita yang agak membuat kita rasa bersyukur kerana apa yang kita nikmati ni tak semua orang lain dapat.... 


Nama sahabat aku A. Aku dan dia selalu bersama kemana-mana. Kali pertama

Tuesday, February 21, 2012

Hangat Sambutan Hedgehog (Like3x)

بسم الله الرحمن الرحيم

Tak tahu nak cakap apa da,,, tengok ramai dah adopt dan mempunyai Hedgehog.... hehehe komuniti Hedgians sekarang bercita-cita nak menaiktaraf kan Hedgehog sebagaimana Sugar Glider... ye laa tengok je la Sugar Glider macamne fenomena dia lepas keluar kat majalah tiga.... Hedgians ni pun sama nak buat tapi takde sape nak mula kan....hahaha semua masih merendah diri, kumpul ilmu pasal Hedgehog ....hehehe tapi kan kalau dari perpesktif Ferret

Aduhhh Sem 2

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah aku masih dikurniakan nyawa untuk hidup, masih lagi sempurna anggota badan... muhasabah diri kenapa kita masih diberi nyawa oleh Allah? Jawapannya kerana Allah masih bagi peluang untuk kita bertaubat setelah dosa-dosa yang kita tak pernah tinggal,,,hurmmmm masih bagi peluang untuk berubah, untuk beriman, untuk kumpul amalan sebanyak mungkin dan sudah tentu dia masih sayangkan kita... ;-)

Nak citer sikit pasal Jadual Sem 2.... errrrr aku rasa agak takut sehingga kecut perut serta tak lalu nak makan sangat dengan jadual kali ni,,,,hmmmm


Pertama kelas semua pagi.... oh yeah!!!

Friday, February 17, 2012

Cuti Sem Penuh Dengan Jenjalan

بسم الله الرحمن الرحيم

Lagi beberapa hari cuti sem nak habis dan tak sangka cuti sem kali ni penuh dengan melancong dan gathering,,,,huhu ceh macam dah banyak sem je aku,,,hahaha takde la, masa cuti sem matrix takdela sampai camni....hehehe cuti sem sebulan bersamaan 4 minggu, setiap minggu ada je aku merantau....hoho meh aku citer sikit aku pergi mana dan dengan sape,,,,hehe

Pertama, tempat yang aku tuju adalah Zoo Johor...hehe even da banyak kali tapi kali ni paling best sebab dapat tengok Bird Show... puas hati dan berbaloi... lagipun aku dah citer pasal trip ni post sebelum ni so aku malas nak citer lagi la,,,,huhu Berjimba di Zoo Johor

Burung Macaw idaman aku

Lepas Zoo,,, pergi pantai plak, tapi....

Thursday, February 9, 2012

Skunk Mula Menapak

بسم الله الرحمن الرحيم

Mesti korang tahu kan Skunk tu binatang apa? hehe kali nak citer sikit tentang  Skunk. Sebenarnya Skunk  ni sangat rare atau jarang kat Malaysia,,,, susah nak cari kat kedai dan kalau jumpa pun harga sangat mahal!!! Sebelum ni, aku pernah usha Youtube pasal Skunk ni... perghhhh sangat adorable... berbekalkan badan yang gemuk, bulu yang lembut... perhhhhhh mantap beb buat peluk!!! hahaha serius masa tu aku naik gila dah tengok video tu,,, hahaha


Skunk ni sensitif, pintar. Skunk  cenderung untuk menjadi sangat

Thursday, February 2, 2012

Wallaby atau Kangaru?

بسم الله الرحمن الرحيم

Wallaby Agile

Kali ni aku nak citer sikit tentang Wallaby. Sekali pandang macam Kangaroo tapi bukan... Kalau nak bezakan sebenarnya senang je, Kangaroo lebih besar dari Wallaby, yang boleh membesar sehingga enam kaki panjang (dari kepala hingga ke ekor). ...hehe Tapi Wallaby ni satu family spesis dalam Macropod dimana Kangaroo pun tercalon dalam Family tu...

Wallaby adalah herbivor yang diet yang terdiri daripada pelbagai jenis