Tuesday, January 31, 2012

Hobi Bercabang Dua

بسم الله الرحمن الرحيم

Errr apsal bercabang dua? hahaha main tibai je hiperbola tu,,,hoho dulu hobi aku just memelihara pets tapi sekarang dah tambah lagi satu!!! Sapan duit aku,,,,errrr aku sekarang dah berminat juga untuk mengumpul collectible toys....haha mesti nak kata aku macam dak kecik la tu,,,, hahaha takde maknanye la hai... macam entry sebelum ni yg aku tulis Pelik Ke...?!. Ramai orang tak paham kekadang hobi seseorang tu,,, memancing, kumpul setem, fotografi, dan macam-macam lagi. Kekadang orang menghina atau kondem seseorang tu disebabkan hobi dia. Manusia jenis tu hanya nak puaskan hati dia, hati orang lain tak ambil kisah... So, selagi hobi tu baik, tak mendatangkan kemudaratan dan lagi baik kalau hobi tu

Wednesday, January 25, 2012

Berjimba Di Zoo Johor

بسم الله الرحمن الرحيم

Sempena cuti sem ni kan, mestilah terasa nak pergi jenjalan kan,,, so rancang lah ngan si Al Kausar dan Arep Ahmad *nama glamour, hahaha* ke Zoo Johor, hahaha semua orang bersuara : 
"Takde tempat lain ke selain Zoo tu, memang Zoo tu tempat kau je la kan..."
hahaha gelak!!! actually ade destinasi lain, tapi aku nak cerita yang Zoo Johor je...hehe 


Turut menyertai kami adalah Mahari, Azani serta Shawn Zikri...hahaha nama semua nak glamour...kahkahkah ok kalau korang nak tau bayaran

Thursday, January 19, 2012

Kenapa dengan Kamen Rider?

بسم الله الرحمن الرحيم

Hahaha kali ni aku nak citer sikit pasal Kamen Rider Jepun yang aku minat,,, kahkahkah Nasib la Kamen Rider ni cerita Jepun, sebab cerita Jepun ni penuh dengan moral, pengajaran, humor, sedih serta jalan cerita dia sangat baik! Mesti ramai yang pelik apsal Muezz ni suka sangat ngan Kamen Rider, asyik-asyik Kamen Rider, status nak Kamen Rider, gambar pun nak Kamen Rider, ringtone pun nak Kamen Rider, hardisk pun penuh ngan cerita Kamen Rider melebihi 50%  memori,,, hahaha dan sekarang aku ada Group Kamen Rider kat FB,,,hahaha style tak aku? group tu penuh dengan lelaki yang dah berumah tangga serta ada anak,,, errrr kehkehkeh sebenarnya cerita Kamen Rider ni bukan untuk kanak-kanak pun sebab remaja yang dewasa macam aku ni pun still tak paham sesetengah cerita tu. Lagipun, cerita fighting-fighting ni elok ke untuk kanak-kanak tengok? Ditambah lagi dengan kostum boleh berubah, ada raksasa nak musnahkan bumi? hahaha serius buat kanak-kanak pendek akal, tak berkembang kowt! Cerita Kamen Rider ni sebenarnya untuk kita fikir apa cerita ni nak sampaikan... Jom aku cerita sikit sinopsis cerita Kamen Rider yang aku tengok :

Kamen Rider Den-O


Ryotaro Nogami adalah seorang lelaki muda yang selalu bernasib buruk. Satu hari, dia terjumpa 'pass' dan terjumpa Imagin. Di situ lah bermulanya dia.......

Wednesday, January 18, 2012

Kecewa Dengan Rakan Seperjuangan

بسم الله الرحمن الرحيم

Entri kali ni ingin meluahkan rasa kecewa dan sedih kat kawan-kawan aku yang digelar Pecinta Haiwan. Sebenarnya diaorang dah terpesong dah... entahlah, aku bagi pendapat berasaskan ilmu dan veterinar sendiri tapi dibalas dengan huruf besar dan tetap berdegil. Aku dah buang dah komen tu,,,kehkehkeh dan lepas ni aku malas dah nak bersuara dengan 'orang-orang' tu,,,, siyes fedup ngan orang camtu.... malas nak timbul pergaduhan je...



Antara yang aku rasa terkilan, mereka bela haiwan semata-mata nafsu dan lepastu dah malas nak jaga, jual... Alasan sebab dah MALAS? hmmm entahla... lain la kalau alasan takde masa ke, faktor kesihatan, dah penuh kat rumah ke... orang camni nak cakap ape ek? hmmm mungkin dia ada sebab tersendiri dan bernasib baik lah dia tanya kat orang-orang pecinta haiwan, so ada gak la tergerak hati nak selamatkan haiwan tu nak beli,,,huhu walauapapun dia still kena marah,,,,hahaha



Lepastu, bab makanan... jangan lah korang nak tukar makanan diaorang tu. Maknanya kalau dia secara natural makan daging, jangan lah bagi makan sayur atau buah. Kalau sikit-sikit takpe la, tapi still sebenarnya tak boleh.

Monday, January 16, 2012

BBQ Sem 1 dan Hedgehog

بسم الله الرحمن الرحيم

Aku rasa ni rekod dalam UPM kowt sebab budak baru 1st year dah buat jamuan BBQ besar-besaran (satu batch). haha semangat seyh dak-dak nih... Meeting diadakan pada 5/1/12 lepas habis exam TITAS... 

Meeting kat kafe serumpun

Kemasnya la haiii kertas conteng mereka,,,hahaha

Hasil daripada meeting ni, kos dan bajet nampaknya macam cukup tak cukup je, dan Alhamdulillah  Ladang 10 telah lulus permohonan untuk kitaorang nak pinjam tempat tu,,, pastu aku dan Fitri sangat terkejut sebab masa event nanti nak kena bangun pepagi nak gi pasar pukul 7pagi,,,hahaha gelak aku... agak lama la meeting ni sampai aku rasa.....

Friday, January 6, 2012

Why Girls?

بسم الله الرحمن الرحيم

Hehehe tajuk english tapi isi bahasa Melayu eh,,, dah lama aku nak citer pasal ni...actually dah lama dah aku perhati selama aku hidup di alam student life dari sekolah menengah sampailah ke universiti ni... satu hal yang aku rasa tak puas hati la dengan perempuan ney,,, serius weyh,,, perempuan suka hidup berpuak-puak! Am I right? hehehe

Berpuak dan geng adalah berbeza... Geng tak salah, tapi berpuak adalah satu kesalahan sosial. Geng adalah boleh dikatakan kawan rapat,sekepala dalam kuantiti ramai, maksudnya kira kawan rapat jugak la tuu... manakala berpuak ni, dalam sesuatu keadaan, mereka berkumpul secara puak, sini puak lain, sana puak lain, dan bila ada sesuatu hal, yang lain kurang mengetahui...huhu 

Mengikut apa yang aku diberitahu oleh perempuan-perempuan sekalian,,, perempuan ni memang ada

Sunday, January 1, 2012

Sambut Tahun Baru

بسم الله الرحمن الرحيم

For the first time sambut tahun baru dengan keadaan sebegini rupa,,,huhu harap sesangat tahun akan datang, sambutlah dengan cara yang lebih baik... Kali ni aku sambut tahun baru bersama Ustaz Azhar Idrus,,,hehe 


Lepas Isyak kitaorang pegi...huhu sebenarnya lagi bagos sebelum Maghrib dah sampai tapi terlambat sebab ada hal-hal tertentu....bagosnye sembahyang jemaah reramai kat situ,,, cuba bayangkan lau ada