Friday, September 21, 2012

Hedgie Owner Group Gathering Kali Kedua

بسم الله الرحمن الرحيم


Akhirnya dapat jugak aku pergi ke gathering hedgehog. Sebelum ni tak dapat pergi, macam biasa alasan yang sememangnya kukuh adalah takde kenderaan sebab jauh... hahaha 15 September 2012 adalah tarikh Hedgie Owner Group Gathering kali kedua... Bertempat di Taman Tasik Seksyen 2 Shah Alam bermula 12 tengahari sampai la ke 7 malam.... amboiii kemain lama lagi kan... hahaha Yang hadir sepatutnya 11 orang tapi yang datang hanya 6 orang je... ok la... even tak
ramai pun, more better kowt sebab cara perkongsian ilmu lebih tersusun... ececehhh tu yang lama tuu... haha aku tak makan pun hari tu... tak rasa lapar plak... hehehe tapi ade buat Potluck... so aku memang tak bawak apa-apa... just makan je...hahaha

Prepare untuk menjadi artis.... ahhaa

Perbualan kami tentang Hedgehog


Si akak memberi ilmu kepada si adik-adik... haha

Sesi perkenalan diri dengan si photographer

Aku rasa stylo gambar nih!

Group Myanmar ke Thailand datang sebab keterujaan dengan Hedgehog


Hasif orang pertama yang diinterview berkenaan Si Pembela Hedgehog.... aku tak bawak Hedgehog, mana mungkin aku nak sibuk-sibuk interframe kan.... hahaha tapi serius rasa kekok sangat bila perbualan dan masa kitaorang main-main dengan Hedgehog dirakam.... hahaha aku tak sabar plak nak tengok hasil video tu nanti... huhuhu mesti buruk kan aku.... errrrrr

Alhamdulillah cuaca haritu sangat 'sihat' sebab redup-redup je... angin sepoi bahasa je... masa mula-mula tu cuak gak takot hujan... habes la rancangan kami nanti... ekekeke tetiba aku pun kena interview walaupun takde Hedgehog... ahhh sudahhh.... dah la tak bersedia kan.... huhu last-last pinjam Hedgehog Hasif... aku suka Hedgehog albino dia sebab dari gene yang baik... Telinga ala-ala Long Eared... memang comel! Ingat nak ambek gak Hedgehog Pinto si Zaim tapi sebab kecik lagi... huhuhu takpela...


Ok la jom kita tengok semua variasi Hedgehog yang dibawa oleh owner masing-masing..... hehehe aku je yang sedih sebab LaloLa tak dapat ikut... huhuhu entah bila la nak dapat sangkar ni.... wuwuwuwu

Luca baru bangun tidur... dari poket baju

Anak Zaim si Pinto

Untung ko Zaim dapat breed jenis Pinto... huhu

Excited kot depa ni semua dapat lepas kat tempat camni

Hanya yang ni sekor je yang penakut,,, tak bukak-bukak daripada mula sampai  naik tensyen kitaorang... huhu

Baby ni takut bunyi detikan kamera..... huhu

Main kejar-kejar

Rasa macam nak korek tanah plak

This moment susah nak dapat ambek gambar... Alhamdulillah dapat time dokumentari ni... digelar Mounting

Mounting adalah air liur Hedgehog yang dibuat apabila dia suka pada sesuatu bau benda....

Adoiii sakit belakang aku nak Mounting nih.... hahaha


Dan tersangat la untung Luca (Kak Sheikin punya Hedgehog) sebab jadi model dan cover untuk dokumentari ni... haishhh jugak jadi idola kepada orang-orang yang lalu lalang... sebab ada gak slot untuk perkenalkan Hedgehog kat orang awam... huhu jeles-jeles! Dan yang bawah ni gambar Favourite!



Sebelum balik tu, tetiba nampak arnab... padahal arnab biasa tapi corak dia lawa... kalau spesis Ferret digelar Siamese... apa lagi terus ambek gamba... hahaha padahal owner ada kat situ tak mintak kebenaran pun... hahaha malu-malu... dak dua orang ni suka Arnab...

Muezz - Hasif - Paan


2 comments:

a.r.e.p a.h.m.a.d said...

untungnyerrrrr....
xtau nk komen apa...layaklah ko dtg muezz.....
xsabo nk tgk video tu...nanti bitau aku yer klw dah siap...
;'D

muezz@blaz said...

sme la... huhu xsaba rsenye ni