Wednesday, June 20, 2012

Hedgehog Masuk Exam

بسم الله الرحمن الرحيم

OK, tadi baru lepas jawab soklan Writing General,,,haha lawak giler aku baca soklan dia tadi,,, pasal Hedgehog,,, hehe terasa nak kongsi plak,,, citer dongeng sikit :


Memang betul takde siapa yang tahu tentang asal-usul kelahiran Adrian, tetapi apa yang kita tahu umur seawal setahun dia telah dijaga oleh Hedgehog di Birmingham, England. Didikan ini menyebabkan kesan yang mendalam kepadanya. Sebagai contoh, Adrian bersifat nocturnal iaitu bangun waktu malam dan tidur di siang hari dan akan melekuk membentuk bola apabila tidur. Di samping itu, diet Adrian juga adalah serangga, meninggalakan kesan fobia untuk makan apa-apa haiwan berkaki empat. Namun begitu, Adrian dapat menjalani kehidupan seperti manusia biasa selepas Mr and Mrs Smith ambil dan selamatkan dia dari Hedgehog Birmingham itu. Mereka mengajar Adrian bagaimana untuk berkelakuan dalam dunia manusia. Pertama, mereka mengajarnya untuk bercakap bahasa Inggeris. Kedua, mereka mengajarnya untuk membaca. Akhirnya, mereka menghantar Adrian ke sekolah untuk Seni. Hasilnya, Adrian cepat menjadi pemain gitar berbakat, dan dia memutuskan bahawa jika dia tidak dapat menjadi pemuzik profesional, beliau akan melekuk dirinya menjadi bola selama-lamanya. Akhirnya, Adrian bertemu beberapa rakan-rakan pemuzik yang sama berbakat, dan akhirnya mereka membentuk sebuah band yang menjadi satu kejayaan besar.

See,,, cerita ini kelakar...hahaha adoiii Hedgehog membela manusia,,,kahkahkah

Hedgehog ni berbeza dengan Hedgehog Domestik


8 comments:

a.r.e.p a.h.m.a.d said...

giler ah..creative lecture ko muezz...
klw orang xtau psl hedgi...abeslaaa....kikikiki...
:'D

muezz@blaz said...

xde arh,,, ni dyowang ambek kat tenet....hehe kita jumpa huhu

Noor Amirah Mohd Nor said...

excitednye diaaa.. ape2 pn General Writing la.. ko da terbalik tulis.. excited sgt la tu

muezz@blaz said...

hahaha alamak,,,xpasan....haha

Fatihah Mustapa said...

haha, betul! akak pun dapat soalan set A masa exam tadi. gelak2 time jawap exam tu, membayangkan mcm mana la hedgehog ni membela manusia. huhu.

muezz@blaz said...

hahaha akak pun dapat soklan ni... yeayyy hahahha

Wan Ahmad Izudean said...

muez camna ko leh hafal ni weyh? ko amik gambar eh?

pagi tadi pun gigih otak aku nak pikir apa kaitan hedgehog dengan manusia plak..haha

muezz@blaz said...

hahaha xde mknenye senior,,,takot kang tros batal exam... ni ambek dari tenet,,, dyowang wat soklan ambek dari internet je ni,,,huhu