Thursday, May 3, 2012

15th Gathering Parrot Club Malaysia & Others

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah event kali ni berjaya dengan lancarnya... event dari PPCB(Pets Parrot Club Malaysia) hasil kerjasama dengan group WLA(We Love Animals) sebagai pembantu kedua,,,, sangat tak sangka tetiba group kitaorang diberi tugas seperti buat banner, aktiviti serta permainan,,,, hmmm padahal group cikai-cikai je,,,hahaha event kali ni menjanjikan hidangan daging burung unta bakar!!!! Jom kta tengok gambar...hehe





Sesi penyembelihan burung unta ni aku tak dapat join disebabkan ada test BBI... memang jeles aku tengok diaorang bergembira sembelih dan melapah si ostrich tu,,,huhu dua ekor ostrich berjaya disembelih... dari pukul 9malam sampai lah jam 3pagi,,,huhu betapa penatnya mereka... ingatkan acara sembelih ni nak buat waktu event tapi memandangkan masa macam tidak mengizinkan kerana takut tak sempat kan,,,,huhu tengok buat malam tu memang mengambil masa yang lama,,,,hoho dan esoknya bermula lah mission kitaorang untuk masak daging ostrich tu,,,hehehe









Terima kasih pada yang membantu buat benda alah ni,,,,hahaha aku datang lambat,,,,huhu sebab jauh,,,hehe sampai pun dah siap ntah kali bapa bakar da....huhu kalau korang nak tahu camne rupa daging ostrich ni dia macam daging lembu tapi dy tak seliat macam lembu, lembut sikit dan rasa dia pun lain,,, susah nak describe,,, nanti kalau berpeluang pergi lah rasa selagi ia halal,,,hehehe jom lah kita pergi tengok suasana kat sana camne...

Tempat makan sambil melihat rumah pet2 yang dibawa... serius macam mini zoo!

Tempat makan VIP

PA Sistem serta tempat makanan juga pondok lepak

Sebelah kandang haiwan

Suasana dalam rumah haiwan tu,,,

Mula-mula pagi tu cam takde orang... cuak gak kan,,,haha tapi makin petang ramai giler yang datang,,,, huhuhu sape yang buat kerja tahu lah penat dia camne kan,,, cam jemputan kahwin pun ada... aku tak bape tolong sangat sebab abang-abang dan pakcik-pakcik yang buat... adik-adik tak boleh buat kerja....hahaha ok jom tengok plak apa permainan yang group WLA buat...hehehe






Hahaha permainan 1st adalah peserta nya budak kecik... so aku tetiba kena plak jadi juri dan jaga dak-dak ni main,,,hoho aku jaga dua budak,,, so punya la aku bagi semangat suruh menang,,,cehhhh hahaha kalah jugak... tak sangka plak si Al Kauthar ni menang makan epal,,,huhu katanya sebab lapar sangat padahal dah makan daging bakar bagai...haha dapat la hadiah sangkar burung... antara hadiah yang lumayan dapat sepasang Strawberry Finch dan sepasang Love Bird...huhu kalau nak tahu rupa macamne gi google... yang penting memang untung sangat sape dapat!!!!! dah la cantik! haha si Mohd Arif tak dapat menang plak rebut kerusi tu,,,huhu kalau tak,,,hmmmm dapat burung tu weyhh.. dan ada gak sesi cabutan bertuah,,, hadiah dia pun agak lumayan ye,,, >.<

Ok lah,,, tak nak citer banyak lagi,,, nak tengok apa yang diaorang bawak pets masing-masing kat situ,,, meh sini tengok...










Hahaha ok bukan ni je pets yang ada... banyak lagi... meriah kowt dalam kandang yang disediakan... semua duduk satu tempat... memang seronok lah tengok pets semua kat situ,,,huhu kalau korang nak tahu apa nama burung-burung kat atas tu,,, aku tatau,,,hoho saya pasal burung tak tahu apa pun,,,hoho yang penting kalau gambar tu paling besar, harga cecah ribuan,,,hehe RM5k keatas....

Sebenarnya event ni nak teruskan lagi tapi tetiba hujan turun,,,,huhuhu so ada game tergendala... macam tarik tali dan game untuk burung dengar kata owner...huhu time ni la makan sup ostrich sedap,,, sebelum ni time panas terik tak layan pun sup, semua orang layan daging bakar dan sate serta air ais,,,hahaha memang rezeki la hujan tu, membuatkan kami sedar ada rezeki lagi yang perlu dihabiskan,,,hehe haaa 2 ekor ostrich tu pun tak habes,,,,hoho so sape yang balik lambat boleh la bawak balik,,, saya dengan kecewa nya tak dapat sebab balik kolej takde dapur... sedih....


Ok nilah cenderahati dan kenangan dari event tu,,,huhu sangat bermakna!!!! Dan masa sebelum balik, tinggal beberapa ketul je.... so sempat lah ambek gamba sebagai kenangan,,,,huhu tak ramai sebab ada dah balik,,, sedih tak semua otai ada dalam gambar ni,,,huhu apa yang seronoknya dalam event ni, bila jumpa ramai orang, tetiba nanti ada je yang tanya,
"Kau yang mana ek dalam group WLA tu?"
"Kau Muezz dan Ferret eh?"
"Owh tu la, perasan gak muka kau selalu kat situ"
hahaha means dapat kenalan baru melalui FB...kehkehkeh


Berbaloi sangat dapat pergi event ni yang berharga lebih kurang RM10k... ya Allah banyak jugak kos event nih... ostrich dua ekor tu je dalam RM7k... yang selebihnya kos hadiah dan lain-lain... dan event kali ni nak buat rusa plak,,,, yess aku nantikan saaat tu,,,huhu Dan nak tahu sape ketua event ni? hehehe ni Bro Shahril admin segala bagai event dan group PPCM.... breeder burung dan pengeluar sangkar... ^^


*Gambar semua bukan dari saya,,, sumber dari group PPCM*

2 comments:

a.r.e.p a.h.m.a.d said...

tahniah2....
terbaikkkk....
rugi betul sape xpg kan....
xpela...lain kali de insyaAllah....
huhuhu.....
:'D

muezz@blaz said...

huhu yeayyy akn dtg mkn rusa plak,,,,hehe