Thursday, April 5, 2012

Pet Exhibition UPM yang Awesome

بسم الله الرحمن الرحيم


Alhamdulillah aku baru dapat sesuatu nikmat walaupun penat...cehhh huhu 24Mac2012 lepas, tak sangka event Pet Exhibition @ Fonesta ni berjaya... pada mulanya admin group We Love Animals si Fatin tu dapat jemputan untuk datang show off haiwan-haiwan eksoktik kat UPM... memang masa tu
sangat excited sebab buat kat UPM....haahah aku la paling suka sebab xpayah nak bergerak, selangkah je dah sampai....hahaha plak tu buat kat kawasan kolej aku.... tapi mula-mula ramai tak dapat join sebab ada hal... nasib baik masih ada lagi yang boleh datang...

Hari pertama, aku ada program Bakti Siswa so aku cakap aku akan join tapi lambat sikit r.... dapat mesej dari kak Fatin suh cepat datang sebab malu dia sorang-sorang, so lepas Zuhor aku terus gerak.... sampai je... ish3 kesian, hahahaha kat booth kitaorang just ada Sugar Glider sekor dan barang-barang Sugar Glider... booth lain macam-macam haiwan ada...hahaha so aku pun teman lah si akak Fatin ni dari pukul 2pm sampai 4pm... anyway sangat awesome even hari pertama tu walaupun ramai tak dapat datang sebab aku dapat main degan Rakun!!! Serius la aku rasa macam Rakun tu aku yang punya sebab kedai tu dari awal aku usha situ, bila orang datang, tanya aku :
"Bang, ni binatang apa?Chipmunk?"
"Ehhh comelnye chipmunk ni...Bang, boleh pegang tak?"
"Dia gigit tak?"
"Guinea Pig ni bape sekor bang?"
Hahaha sampai soalan ni aku tatau nak  jawab panggilah owner kedai yang sebenar-benarnya... hahaha lepastu time dia nak lepaskan Rakun tu, aku pun berdiri sebelah owner tu pastu macam dah kenal lama kan, dia terus bagi aku main jalan-jalan guna harness... lepastu si Rakun tu nak rehat, letak balik dalam sangkar,,,, lepastu petang tu bukak sangkar balik, dukung dia plak.... haishhh sememangnya dia memang tak reti duduk diam....hahaha


Oh lupa, nama Rakun putih ni Snow...hehehe ok aku tak bape duduk kat booth sendiri memandangkan tak best sebab takde haiwan, so aku pun pergi lah booth lain...tu pun tunggu Hasif ngan Mambo datang... baru jalan... pastu baru ramai member yang datang.... hahaha aku pun cakap kat diaorang, datang esok je sebab harini booth aku takde orang...hahaha semua muka penuh dengan perasaan hampa....hahaha


Ok bermulah hari kemuncak dimana hari Ahad barulah ramai yang turun join.... otai-otai turun dan juga turut tak sangka abang Wan pun turut join bersama isteri...huhu pastu ada lagi sape ntah aku tak kenal....hoho soriii..... awal pagi awal aku bangun sebab nak basuh baju punya pasal pastu dapat panggilan cakap diaorang dah sampai UPM...huhu aku pun bergegas.... wahhh excited giler masa tu tengok ramai yang turun....hehehe

Masa kitaorang masuk, pakcik si Owner Rakun tu cakap :
"Bagusnya budak-budak lagi dah ada petshop"
hahaha ok sangat kelakar masa tu... kitaorang berbual dengan pakcik mines otai tu... macam-macam ilmu pasal haiwan eksoktik dan petshop ni... perhhh aku rasa memang tak ramai nak kongsi benda ni... memang mantap dan dapat kepuasan dan objektif tercapai dalam event tu....hahaha ok tapi maaflah tak boleh citer semua dalam ni sebab benda ni kena face to face untuk mengelak dari salah faham....hehehe cuma yang aku dapat kongsi haiwan yang berlesen seperti Iguana, Parrot, Ular, Monyet dan seumpanya tak boleh dibawa bersiar-siar sebab lesen tu hanya sah di kawasan rumah je, kalau nak show off haiwan ni untuk pet exhibition kena mohon dulu, itupun mesti korang kena ada petshop. bukan secara personal...haaaaa nampak tak disitu... kitaorang bawak haiwan-haiwan tu sebenarnya salah,..,,, masa tu baru tahu dan timbul sedikit perasaan cuak...haha banyak lagi pakcik tu kongsi... antaranya haiwan seperti Skunk, Rakun, Monyet ni kecik-kecik memang comel dan manja, tapi dah besar dia akan agresif dan kadangkala keras kepala tak ikut cakap owner pun.... jadi memang betulah apa yang aku baca kat internet...huhu pakcik tu takkan tipu sebab dia sendiri jual Rakun tapi takkan nak takutkan orang,,,, pakcik tu memang baik sebab berterus terang...dia taknak orang yang cikai-cikai takde ilmu bela haiwan even ada duit nak beli....heeee 


Sesungguhnya satu family pakcik ni semua minat haiwan eksoktik....owh~~~ ehhh cukup la.... takkan la aku nak citer lelebih plak pasal family dia....huhu tak manis plak.... biar kteorang je yang tahu....huhu dengan ini kami warga WLA mengucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi berkongsi ilmu serta bagi aku chance ala-ala menjual haiwan di petshop...hahaha ok nak tolong promote sikit lah... ni blog dia Exotic & Reptiles dan ini page Facebook dia Nananine Pets World...hehe semoga akan datang kita akan berurusan dengan pakcik lagi....hehe maybe Petshop dari kami...hehehe insyaAllah ;-)

Ok jom lah kita tengok apa yang ada sekitar tu....huhu

Afa dan Onni(monyet)

Ni booth kami, baru nampak meriah

Ni jiran kami....hehe jual hidupan akuatik

Jiran kami juga Suggie Shop

Ramai minat ngan si Onni ni

Booth kami, tertarik dengan iguana dan hedgehog

Girls usha hedgehog si Janggut....haha

Ni la booth pakcik Rakun tu...hehe

Tengah melayan girlz nak main dengan Prairie Dog tetiba nak ambik gamba....hahaha

Abang Wan terima kasih turut join kitaorang hehe

Prairie Dog yang behave....(Mohd Arif)

Onni dan Hapiz

Nicky si Iguana yang half tame

Iguana Afa yang sangat jinak!!!

Kucing Siam Pink,,,,hehe

Dan macam-macam lagi ada... member aku ada beli salamander, sugar glider.... tahniah la sebab termakan racun kat dalam dewan tu sampai berabis duit membeli....hahaha harap korang jaga elok-elok ye ;-)


Bendera kecik ni hasil daripada Mohd Arif.... thanks sebab menampakkan suasana kemeriahan disitu,,,,huhu

Dan lagi sekali tahniah diucapkan kepada members We Love Animals sebab berjaya menjayakan event ni... even kita tak dapat keuntungan apa-apa sebab tak jual haiwan just show off tapi puas dan happy kan....hehehe penat tu biasa la....huhu



5 comments:

a.r.e.p a.h.m.a.d said...

terbaikkkkkkk..............
gambar nicky yg sekor tu BUROKKKK!!!!
slalu bruok cket jerk...ni bnyk plak buruknyerr...hehehhee...

pakcik tu memg bagus kan???
:'D

muezz@blaz said...

yup...hehe alaa nicky tu mmg camtu....huhu bese la tu...

tp lupa nk tnye spe name pakcik tu....haha tp borak xingat dunia

Farhana Hamid said...

ohsemmmmm!!!

Anonymous said...

hiya muezzblaz.blogspot.com owner discovered your website via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer most cost effective backlinks Take care. Jason

Anonymous said...

best2! ada lagi ke exhibition nih lagi tahunni..sya student ukm,meh la dtg sini buat pameran :)