Friday, February 17, 2012

Cuti Sem Penuh Dengan Jenjalan

بسم الله الرحمن الرحيم

Lagi beberapa hari cuti sem nak habis dan tak sangka cuti sem kali ni penuh dengan melancong dan gathering,,,,huhu ceh macam dah banyak sem je aku,,,hahaha takde la, masa cuti sem matrix takdela sampai camni....hehehe cuti sem sebulan bersamaan 4 minggu, setiap minggu ada je aku merantau....hoho meh aku citer sikit aku pergi mana dan dengan sape,,,,hehe

Pertama, tempat yang aku tuju adalah Zoo Johor...hehe even da banyak kali tapi kali ni paling best sebab dapat tengok Bird Show... puas hati dan berbaloi... lagipun aku dah citer pasal trip ni post sebelum ni so aku malas nak citer lagi la,,,,huhu Berjimba di Zoo Johor

Burung Macaw idaman aku

Lepas Zoo,,, pergi pantai plak, tapi....
Pantai Pontian je la....hehehe masa tu sangat best sebab angin punya la kuat, berangin je duk tepi pantai~

Ala-ala model

Memikirkan sesuatu

Tengok view tepi pantai sambil makan Yong Tau Fu memang best!!!! hahaha tapi masa tu tak sempat nak beli pape makanan sebab dah nak Maghrib, lagi satu sebab dah keluar dari awal pagi, rasa letih sangat... dapat merasa angin yang kuat ni pun dah cukup best,,,hehehe Esok nya pula kitaorang pergi ke Taman Negara Tanjung Piai dan Pulau Kukup...

Air pasang~

Lucky jumpa makhluk ni,,,hehehe

Jambatan Gantung ni buat aku cuak tetiba ada satu besi tu macam nak tanggal

Suka tempat ni!!!!

Berehat kejap,.....

Tempat yang aku pergi ni sebenarnya Penghujung Selatan Tanah Besar Asia.... dan rasa bertuah plak masa pergi, air baru nak surut selepas malam tadi pasang kuat....hoho so berjalan pun kene senseng seluar, berjalan dalam air, benda jarang berlaku...huhu yang bestnya dia sediakan pejalan kaki sense of nature untuk rasa lebih dekat lagi dengan alam ni,,,, memang tempat camni la yang aku suka pergi kan,.....hahaha biasa tempat camni mestilah ada monyet... so korang kena berhati-hati je la jangan bawak sebarang beg plastik, nanti dia main rampas je... dia elok je jalan sebelah kitaorang tapi jangan sekali-kali takutkan dia atau buat dia rasa terancam, kalau kena gigit or cakar, jangan salahkan plak si monyet tu.....errrrr so esoknya pergi ke Johor Bharu stay rumah Arep Ahmad...

Dua-dua hitam -.-'

Makcik Q-T yang sombong,,,,hehehe

Burung-burung bebas berterbangan

Merpati kolar leher dan ekor kipas

Budgie yang gembira makan roti

Anak Budgie ^^

Ivy yang ngade-ngade tidur tempat orang nak duduk,,,haha


Tak sabar nak makan Murtabak ;-)

Breeder Gecko? insyaAllah.... hehehe

Kali ni bernasib lebih sikit sebab sorang Pets Lover datang ke rumah.... hehe Faiz Taslim ni peminat Gecko dan ingin menjadi behsan kepada Arep Ahmad....hehe so mereka pun perkenalkan la Gecko masing-masing.... hmmm best juga cara mereka nak mengawan*dapat ilmu baru lagi tentang Gecko* tapi si betina Faiz Taslim tak bersedia lagi,,,, so tak dapat la....hoho


Seterusnya... Pergi bercuti Langkawi dengan family plak,,, pergi dengan family ni sebenarnya leceh sikit tapi yang bestnya sebab fully ditanggung,,,hahaha ;p bukan apa, adik aku kecik-kecik lagi kowt, kena aware, tak pandai berdikari... so kena jaga dan melayan kerenah

Nak berlepas

View dari atas

Atas Feri.... serius Best!!!!

Suka tengok banyak helang yang gagah kat sini

Pulau Dayang Bunting

Naik bot penuh dengan family,,,,hehee

Tepi pantai dia pun lawa

Family aku juga yang sedang ambik gamba,,,huhu

Cable Car yang juram tu....errrr

Sejuk wooo kat atas puncak neyh serta menakutkan kalau tengok bawah

Berehat jap kat gunung

Lawa owhhh, teringin nak ada tasik sendiri kat rumah camni,,,,heeeee

Naik Segway satu pengalaman yang menyeronokkan

Yang aku geram dan pelik sebab Coklat Daim takde mehhhh... katanya habis dah beberapa hari?! Wadde?!!! dah la ramai member kirim...hmmm takde rezeki untuk korang dan aku sendiri....huhu Langkawi best sangat!!! Pergi pulau ke pulau agak penat actually even naik bot tapi nak berjalan satu pulau tu....perhhhh dengan mendaki bukit bagai.... Cable Car dia agak menyeramkan memandangkan curam sangat... Genting pun tak takut....huhu OK 1st time aku naik kapal terbang,,, tak best mana pun,,,biase-biase je,,,hehe cuma yang membuatkan aku rasa bersyukur negeri Johor still penuh dengan kehijauan.... tak tahu la negeri lain macamne.... dan 1st time jugak naik Feri.... pun biasa je.....hoho takde teruja mana pun,,,hahaha yang best naik Feri kalau korang keluar naik atas Feri untuk melihat pemandangan laut, burung, dan aktiviti perkapalan...

Cuma rasa macam menyesal sikit sebab tak bawak makanan untuk burung Helang.... perhhh tengok orang lain bagi makan Helang, depan mata tu Helang sambar.... jeles,,,,!!! hoho Dan naik Segway sangat menyeronokkan!!! Kenderaan bergerak ikut posisi badan.... kalau kita kedepan kan badan, maka jalan ke depan la Segway tu,,, nak naik ni pun susah mula-mula sebab nak kena balance kan badan,,,, Lepas melancong dengan Family,,, ada small gathering plak dengan Praktikum H3P5 KMM....hoho kat Sunway Pyramid saje...

Makan ikut Dinamika kowt,,,,hahaha

Antara muka ceria sebab ditaja makanan ^^

Tak lekang aku dengan si Kivat (my pet)

Riak muka yang gembira setelah strike!!! hahaha

Gathering ni serius best even tak ramai datang atas sebab parents tak kasi turun KL....huhu tak kisah kalau reason dia tu,,,huhu so aku pun turun KL sehari untuk berjumpa dengan ex-classmates yang tersayang tu,,,huhu hmmm nampak gaya aku la paling lain sebab aku semakin gemuk...huhu entah la,,, aku rasa lepas ni  memang nak jaga makan la,,, haishhh tengok gambar dulu dan sekarang,,,perhhhh berbeza!!! Kitaorang just jalan-jalan, sebab satu hari je kan,,, aku plak nak balik rumah hari tu jugak so tak banyak masa sangat... aku kat sana tak guna duit sangat pun, makan Pizza orang belanja, makanan Korea orang bagi, main bowling pun disupport,,,hahaha nak wat camne kan.... takpela lepas ni kalau panjang umur memang nak buat Reunion besar-besaran.... kat Melaka of kos sebab nak pergi melawat cikgu-cikgu tersayang jugak,,,hahaha rindunya sama Cikgu Kesayangan saya,...haishhh yang tak dapat pergi tu kesian plak sampai sedih la, jeles la, apa la,,,haha jangan korang bergaduh dengan parent korang sudah,,,,hoho

Destinasi seterusnya ialah Gunung Ledang....hehe kalau korang pernah baca sebelum ni, dah banyak kali aku pergi dan cerita pasal Gunung Ledang ni,ahahaha dan perginya pun dengan orang yang sama....huhu

Sebelum bertolak ke Gunung Ledang

Apiz try memandu, dan aku setia bersama Kivat tercinta

Su yang memandu, aku rilex je

Nampak Gunung Ledang tu....hehehe

Lawa kan? ahahha

Even kelapa sawit tapi tetap lawa~

Beli jajan

Berjalan dengan penuh senyuman

Kami berempat sahabat baik ^^

Aku dan Apiz 1st terjun

Berenang hendap seakan buaya.....

Suka gambar nih!!!!

Lapar seyhhh, pekena roti canai~

Cuba melawan derasan air!

Berenang ala-ala harimau!

Sebelum balik nak bergambar

Bad usha waiteress tu, aku gelakkan je,,,hahaha

Pizza kalau aku yang bagikan memang terus jadi sedap

Sebelum pergi Gunug Ledang, stay malam rumah Su buat kali kedua sebab esok nak pergi awal. Pergi awal, balik pun awal....hohoho rumah dan suasana Felda memang best!!! Makbapak Su pun sangat baik, haihhh kekadang rasa malu plak sebab macam menyusahkan je,,,,huhu bertolak ke Gunung Ledang jam 10.15am dan kali ni lalu jalan lain,,,perhhh serius suasana dan keliling sangat menarik dan indah ala-ala Cameron Highland,,,hehe dan Puteri Gunung Ledang menyambut kedatangan kami dengan penuh excited dan mesra,,,,hahaha kali ni Bad belanja lagi,,,, adoiiii belanja lagi,,,,hehehe Bad & Apiz belanja Pizza.... duit minyak Su & Apiz jugak yang support,,,,hahaha aku just menerima je? hahaha malu plak,,, tapi sayang sangat ada yang tak dapat join,,,, errrr

For the last untuk cuti sem ni, ada small gathering lagi,,,dengan exclassmate menengah... banyak kali rancang dan banyak kali gagal kerana ada je yang tak boleh join,,,errrr last-last aku cakap, takpe la kalau tunggu semua nak datang memang takkan jadi la,,,hehehe so jadi jugak akhirnya,,,, makan kat KFC je....

Muka aku lagi hensem dari mereka kowt,,,,hahaha

Katanya muka aku cam takde perasaan? hahaha

Tengok aku makan bersih je kan,,,ahahaha

Ahaaaa kali ni takde sape belanja aku ye,,,,huhu dah-dah la aku asyik ditaja....hahaha malu sebenarnya~ nak buat camne kalau orang yang tawarkan diri,,,,teheeee hmmmm mereka ni ada je cerita yang aku tak tahu,,,, aku sorang je yang sama macam dulu,,,hahaha

Haihhh agak panjang post kali ni semua aku cerita dalam satu,,,, selamat kembali ke UPM ;-)


7 comments:

a.r.e.p a.h.m.a.d said...

aah....panjang giler...
xtau nk komen cne....
anyway...
best2.....
sangat seronok kan?????
:'D

muezz@blaz said...

alhamdulillah seronok,,,,hehehe

Noor Amirah Mohd Nor said...

xpe.. simpan duit ko tu wat blanja aku.. ahaha

muezz@blaz said...

hahaha amboi~ insyaAllah ;-)

-SimPle_Mzrins said...

Waa..ini memang cuti-cuti malaysia kau muezz...Huhuhu...

nurulfarhanirozali said...

pergi gunung ledang xjumpa nenek kebayan ke? haha.

muezz@blaz said...

@farhani : lau jmpe mmg ak xbalek upm la jawabnye,,,haha bercinta dgn nenek kebayan ;p

@mzrin : hehe xde la Malaysia sgt,,,haha penat owhh