Wednesday, January 25, 2012

Berjimba Di Zoo Johor

بسم الله الرحمن الرحيم

Sempena cuti sem ni kan, mestilah terasa nak pergi jenjalan kan,,, so rancang lah ngan si Al Kausar dan Arep Ahmad *nama glamour, hahaha* ke Zoo Johor, hahaha semua orang bersuara : 
"Takde tempat lain ke selain Zoo tu, memang Zoo tu tempat kau je la kan..."
hahaha gelak!!! actually ade destinasi lain, tapi aku nak cerita yang Zoo Johor je...hehe 


Turut menyertai kami adalah Mahari, Azani serta Shawn Zikri...hahaha nama semua nak glamour...kahkahkah ok kalau korang nak tau bayaran
masuk ke Zoo Johor ni just RM3. Murah kan... hehehe dan sangat berbaloi dengan RM3 tu, even dia tak sebesar Zoo Melaka, Zoo Negara malah Zoo Taiping... tapi still puas hati... Zoo Johor ni jugak milik Sultan Johor, dan Zoo Tertua di Asia Tenggara!!! Bukan di Malaysia tapi Asia Tenggara,,,,haha gempak tak gempak?!

Ok feel free to cuci mata untuk melihat beberapa haiwan yang sempat diambik... 

Burung Sun Conure

Burung Undan

Burung Macaw

Iguana Merah

Cerpelai

Memerang Jinak

Anak Singa

Beruang

Tupai Gading

Burung Small Sulfur Cockatoo

Emu

Kasawari

Rusa

Wallaby (bukan Kangaroo ye)

Tupai Kerawak

Badak Air

Paling best gamba ni sebab tengok telatah dua ekor hewan ni yang aktif dan mengujakan....haha

Masih banyak lagi haiwan kat situ, tapi gajah telah dipindahkan ke pusat gajah mana ntah... sebab ada pihak nak jatuhkan imej Zoo Johor ni,,, ish3 kesian... 



Antara tarikan utama di Zoo Johor ni adalah Bird Show!!! Ni aku just tunjuk beberapa pertunjukan yang ada... tapi banyak lagi,,, takkan nak tunjuk semua kan,,, nanti tak best la... hehe ok saksikan la....


Jinak Macaw ney,,, haishhh nak bela tapi tak mampu

Sekian~

6 comments:

Noor Amirah Mohd Nor said...

patut la org msg dia, dia xbalas.. grrr..

muezz@blaz said...

hahaha

syuhadaa said...

TIGA RINGGIT? MURAHNYAAA. KENAPA AKAK TAK TAHUU?

tapi nak ke johor je dah bape hengget. T__T

muezz@blaz said...

yup,,, ala nnt nk gi johor,,, gi tmpat len gak la,,,huhu

a.r.e.p a.h.m.a.d said...

alaa muez....duliklah org nk ckp ape...
asyik2 g zoo je...yg penting happy kan...dan dpt mempromosikan negeri JOHOR kita ni...ngeee~~~
yg kuning cantik berseri tu sun conure...
yg putih tu small sulfur cockatoo
yg mcm avatar tu kasawari....
wallaby upenyer nama dia..
anway...best2....
:'D

muezz@blaz said...

hahaha orait... da btul kan daa