Monday, January 16, 2012

BBQ Sem 1 dan Hedgehog

بسم الله الرحمن الرحيم

Aku rasa ni rekod dalam UPM kowt sebab budak baru 1st year dah buat jamuan BBQ besar-besaran (satu batch). haha semangat seyh dak-dak nih... Meeting diadakan pada 5/1/12 lepas habis exam TITAS... 

Meeting kat kafe serumpun

Kemasnya la haiii kertas conteng mereka,,,hahaha

Hasil daripada meeting ni, kos dan bajet nampaknya macam cukup tak cukup je, dan Alhamdulillah  Ladang 10 telah lulus permohonan untuk kitaorang nak pinjam tempat tu,,, pastu aku dan Fitri sangat terkejut sebab masa event nanti nak kena bangun pepagi nak gi pasar pukul 7pagi,,,hahaha gelak aku... agak lama la meeting ni sampai aku rasa.....
mengantok nak tido je kat situ,,,hehe banyak gak yang kena bincang nak buat BBQ nih,,, dulu just order dan bayar, kali ni kena buat sendiri semuanya... OK kita pergi di waktu kejadian.... Pada suatu hari di pagi hari.........

Tengok tu matahari pun tak sempat lagi nak keluar,,,,hahaha

Si Driver bangun lambat,,,hahaha so terlambat sikitlah,,, nak ambik bebudak perempuan ni, aku pelik sebab apsal banyak beno barang nak dibawa... ahahaha rupanya barang si Fany nak hantar ke rumah dia,,, ngelat! ;p nanti cuti sem takyah bawak bebanyak barang... Destinasi seterusnya ke pasar borong ;-)

Pening nak bape banyak limau nak guna

Pilih ayam yang sihat-sihat

Pilih sosej yang paling murah dan sedap

Macam-macam berlaku kat pasar neyh,,, haha mintak murah harga ayam sampai penjual tu tak terkata apa, beli sayur salah, cari santan tak jumpa, beli arang satu guni, beli barang-barang lain...huhu penat dah ney,,, so pergi ke rumah Fany untuk sarapan,,, makan nasi lemak ;-) pastu layan Dragon Ball,,, dah lama tak tengok,,,, hehehe ok seterusnya kita pergi ke Destinasi yang sebenar iaitu Ladang 10...

Barang dah ada, tapi tak tahu nak mula camne,,,hahaha

Antara yang terawal datang untuk membantu

Apiz menunjukkan skill nya

Mambo aka Azwan menumbuk dengan gahnya

Buat lawak jap nak hilangkan ngantok

Terpegun dengan skill potongan Mambo (cehhh takde maknenya, haha)

Hasilnya, capsicum ni takde sape yang makan,,,,errrr
Ayam yang masih suci lagi

Ayam yang telah dinodai~ hahaha


Tukang resepi kita

Sampai je Ladang 10, terus basuh ayam dan panggil AJK lain untuk tolong,,, kali ni kita guna resepi mak Apiz ayam percik dan BBQ tak silap aku,,, perhhh sedap hasil tangan mereka,,,,hahaha dalam pukul 3.30pm aku balik sekejap sebab rasa takde kerja dan aku balik nak tido,,,haha just Mira je yang stay sampai habis BBQ tu,,,,huhu

OK, malam kemuncak sebab jamuan untuk BBQ Animal Science batch 2011/2012 dah nak mula,,,,haha ok enjoy tengok gamba-gamba suasana kat sana....

Orang-orang BBQ

Orang-orang BBQ

Tu diaa kipas kepak-kepak

Tengok tu 0.o

Sedapnyeeee

Kentang

Ais nak berenang dalam air

Pembuat Coleslaw kita

Pencuci dulang kite

Makan sisa-sisa kentang

Tengok tayangan yang lawak-lawak

Macam-macam suasana malam tu, baru best sebab time ni la semua boleh ngam dan masuk. Semua tolong-menolong even kerja tu kecik sekalipun, senang citer semua buat kerja la... inilah sebenarnya tujuan buat BBQ. I like it~



_______________________________________________

Yang aku rasa BBQ kali ini yang lain dan lebih best sebab aku bawak Hedgehog aku ^^ Hasif pun bawak gak,,, hehe so memang masa tu semua orang rasa pelik la sebab tak pernah tengok haiwan tu, yang ada menjerit, suka, eksited dan macam-macam lagi reaksi diaorang,,,,haha paling tak boleh blah yang menjerit,,,, hahaha terkejut.... Alhamdulillah Lalo & Luna disambut baik oleh mereka sebab tak semua orang boleh bawak haiwan kat tempat jamuan ni, mana tahu ade alergik, trauma dan sebagainya....











Tengok lah antara si pemegang Hedgehog yang sempat snap pic....hehe baguslah sebab aku rasa aku puas hati dapat perkenal Hedgehog kat mereka,,, tu juga salah satu tugas untuk aku dalam Hedgie Owner Group kat FB tu...hahaha


OK sekarang tengah tunggu keputusan organisasi dalam Group Sains Ternakan siapa ynag jadi presiden dan sebagainya,,,, errr takut plak nak tunggu -.-'



6 comments:

syuhadaa said...

Amboih! Memang tak penah ade dalam sejarah budak ternak rasanya ni. Baru first year dah wat BBQ. Pergh. Taniah taniah.

Akak dulu tunggu ayam/kambing free jek baru buat. Hehehe.

Tengok gambo korang teringat zaman akak belajar dulu-dulu.

:)

a.r.e.p a.h.m.a.d said...

terbaiklah korg......
bestnyer BBQ...

konon takut...
hahahah...
aku sokong ko muez jadik presiden!!!
baru ko rasa apa aku rusu dulu...
yeyyyyy!!!!
:'D

muezz@blaz said...

kak syuhadaa : huhu tu la pasal kak,,, alhamdulillah ade krjasama boleh la wat,,, lpas ni mmg nk kne tggu la daging percuma tu,,,,hahaha

bayep : errrr xpe, organisasi ni xrasmi pun,,, kehkehkeh

nurulfarhanirozali said...

wakakaka.gelak seyh baca cerita kau ni :3 HAHAHAHAHA..jap sangat lawak sangat lawak sangat lawak !
err,capsicum tuh ada org mknlah..tahu tak sape habiskan? nickcarlsten.dia peminat capsicum..hahahaha.. gelak buat kali terakhir.. :D

muezz@blaz said...

erkk abes ke? haha tatau plak... asal gelak seyh,,, aku rase cam bosan je kowt entry kali ni...

nurulfarhanirozali said...

hihihi..entah..rasa cam lawak je..lagi2 tgok muka nuar yg excited pgg hedgie ko..hahaha