Tuesday, November 22, 2011

Hackers? Tahniah!

بسم الله الرحمن الرحيم

Fenomena hacker semakin menular seluruh dunia dan tidak ketinggalan kat Malaysia jugak,,, baru² ni terjadi hampir² dekat ngan aku >.< Group <3 We LOVE aNiMaLs <3 kena hack! What the heck?

Ceritanya terjadi camni, Admin Group tu ada 5 orang. 1st yang kena hack si Jali tu. Si hackers tu punya lah suka dengan apa yang terjadi,,,huhu dapat admin tu... lepastu dia terus remove semua admin,,, cissss


Lepastu mula lah taktik yang seterusnya,,, dia pun letak
link perangkap tu! Tengok gambar atas tu... ramai yang kena tu...! Berpedak dia dalam group tu,,, siap ugut tu!



Entah sape la si hackers tu -.-'
Pastu aku teringat admin lagi sorang, Al Kausar tengah deactivate FB, so aku rasa hanya dia je lah yang boleh selamatkan Group tu,,, aku terus mesej semua admin termasuk Fareez tentang jalan penyelesaian ni... dan akhirnya si Al Kausar bagi aku username & password suruh aktifkan memandangkan dia tengah busy... masa aku nak try remove admin hacker tu, tak boleh plak!!! adoyaiiii sebab dia dah remove gak si Al Kausar, sebab kalau baru deactivate, nama still ada dalam group untuk beberapa hari.





Pastu Bayep bincang plak dengan bukak chat secara beramai iaitu Lulu, Ayu, Fareez dan aku... kitaorang bincang punya lah bincang kan, tetiba dapat tahu rupanya si Fareez tu dah kena gak hack, perhhhhh rupa rupanya kitaorang berbincang semua si hackers tu tahu,,, Memang lah!!!! Rupanya tadi aku beritahu rancangan tu kat si hackers tu -.-'

Then si hacker tu pergi menggatal dengan si Lulu tu,,,huhu dan hari ni Alhamdulillah dia bagi balik dah... Dia kata nak pegang group tu seminggu, tapi bernasib baik hanya dua hari je,,,hehe

Motif untuk hack group tu sebab group tu ada banyak jenis pets, tak macam group lain yang hanya spesifik untuk beberapa pets, dan dikatakan group kitaorang tu bajet, belagak,,,hmmm entah laa, aku rasa ok je, if ada soalan nak tanya pasal pets, semua sedia menjawab, kalau tak tahu mereka akan cakap terus terang,,, memang saje je nak dengki group kitaorang yang sedang naik tu,,,hahaha

Selesai~

P/s : Korang kat luar sana, jangan la sesuka hati nak tekan link yang bukan bukan apabila di letak kat status fb tu,,,, pandai pandai la tengok eh,,, kalau tak habes la FB korang dia tahu password semua!




2 comments:

.f.n.a. said...

mcm survival gila mission korang..btw alhamdulillah laa dpt balik.

muezz@blaz said...

haha sbb sayang mehhh group tu, banyak kenangan~ dan ilmu